Onze activiteiten

Overige industriële dienstverlening

On site diensten

Elk jaar opnieuw worden een aantal van onze techniekers gevraagd om een deel van de mechanische werken voor hun rekening te nemen bij bedrijven in diverse sectoren. Het grote voordeel van Veltec NV bestaat erin dat wij beschadigingen, die worden vastgesteld tijdens de demontage, zelf kunnen herstellen met onze mobiele on-site-machining tools.  Verder kunnen wij onze klanten aanbieden om de boutverbindingen in eigen beheer en met eigen tools gecontroleerd vast te zetten.

Testen & afdichten van warmtewisselaars

Met onze testpistolenset is het mogelijk om lekkende buizen op te sporen in warmtewisselaars.

Vervolgens gebruiken wij IPCO pluggen om de lekkende buizen op een veilige manier in warmtewisselaars af te sluiten.  Deze techniek kan zowel ingezet worden bij lekkage of om preventief buizen af te dichten. 

Laser uitlijningen

Vlakte metingen of pomp-motor uitlijningen worden uitgevoerd met behulp van onze Fixture laser apparatuur. 

Vonkerosie

Wanneer u snel afgebroken bouten wil laten verwijderen zonder de schroefdraad te beschadigen, dan hebben wij voor u de oplossing. Met een vonkerosie machine zijn wij in staat bijna alle bouten te verwijderen onafgezien de grote en het type materiaal. Principe: de verspanende werking van de vonkerosie machine wordt tot stand gebracht door het creëren van een serie van onderbroken vlambogen die het hardste metaal tot minuscule deeltjes afbreekt. Een holle elektrode, die in de kop van de vonkerosie machine is bevestigd, trilt met een bepaalde frequentie en zorgt ervoor dat de onderzijde van de electrode de afgebroken bout raakt en een vlamboog creëert die het materiaal doet smelten. Het water dat door de holle elektrode stroomt zorgt ervoor dat het afgesmolten metaal ( stof ) wordt weggespoeld. Tevens zorgt het water ervoor dat het werkstuk niet hoger opwarmt dan 40-50 °C.

Lansen

De exotherme reactie van de thermische lans zorgt ervoor dat in geen tijd materialen gesneden of geboord kunnen worden. De vlam kan temperaturen behalen van 3500 graden Celcius waardoor we eenvoudig door staal, roestvast staal, … ja zelfs door beton heen smelten. 

Deze techniek is ideaal voor het verwijderen van bv pennen die vast zitten

Droogijsreinigen

Droogijsstralen is een milieuvriendelijke en snelle reinigingsmethode.

Door middel van perslucht wordt het droogijs  ( vaste koolstofdioxide korrels met een temperatuur van -78 °C ) tegen het te bewerken oppervlakte gestraald. De plotselinge plaatselijke afkoeling ( thermoshock ) zorgt dat er microscheuren ontstaan tussen de vervuiling en de te reinigen oppervlakte. Wanneer de droogijs korrels tegen de warmere oppervlakte slaan gaan ze sublimeren. Dit sublimeren zorgt ervoor dat het volume van het koolstofdioxide met circa 500 maal toeneemt. Hierdoor wordt als het ware de vervuiling weg geblazen.

Grote voordelen: 
  • Niet-abrasief,
  • Er blijft geen straalmiddel achter 
  • Het is een droogproces waardoor het ook geschikt is voor het reinigen van elektrische componenten en machines in de voedselindustrie.

Projecten in de kijker

Een van onze belangrijkste bedrijfsonderdelen is industriële dienstverlening. Onze klanten bevinden zich voornamelijk in de procesindustrie zoals raffinaderijen, chemische industrie, energiecentrales en andere energieproductie.

Kom werken bij Veltec

Het doel van Veltec is om een werkplek te zijn waar alle medewerkers gedijen en elkaar respecteren.
Wij geloven dat respect voor het individu, openheid en samenwerking voor ons de voorwaarde zijn om te slagen in het bereiken van onze doelen.

Kom werken bij Veltec

Het doel van Veltec is om een werkplek te zijn waar alle medewerkers gedijen en elkaar respecteren.
Wij geloven dat respect voor het individu, openheid en samenwerking voor ons de voorwaarde zijn om te slagen in het bereiken van onze doelen.