Onze activiteiten

Werkplaats activiteiten

Veltec NV beschikt over een 3000M2 grote werkplaats opgesplitst in 3 grote hallen.

De eerste Hall is voorzien van een aanzienlijk CNC & Conventionele  machine park. In de tweede Hall bevinden zich de constructie afdelingen en de mobiele machines. De derde hall wordt momenteel gebruikt als opslagplaats maar kan ten allen tijden actie ingezet worden. Alle hallen zijn voorzien van de nodige nutsvoorzieningen en loopbruggen. Dit laatste stelt ons in staat grotere constructies te bewerken en te bouwen. Wij bieden u graag een totaal pakket aan van construeren van het item tot de oppervlaktebescherming (galvaniseren of poederlakken).

CNC & conventioneel draaien en frezen.

Met ons CNC & conventioneel machinepark kunnen we bijna elk voor uw project benodigd voorwerp vervaardigen of bewerken. 

Het grote voordeel van Veltec NV is dat we verspanende bewerkingen kunnen aanbieden met zowel vaste als mobiele machines. Vaak wordt een combinatie toegepast in onze verspanende atelier.

Stukken die te groot zijn om op onze vaste machines te verspanen kunnen bewerkt worden met een mobiele machine. 

De luxe om een verspanende werkplaats te hebben stelt ons ook in staat tijd te winnen voor onze klanten.

Een mooi voorbeeld zijn de verspanende bewerkingen die op warmtewisselaars dienen te gebeuren.

Meestal moeten zowel de mantel, de pijpenbundel als de beide keerkasten bewerkt worden. De mantel en de bijhorende flenzen worden uiteraard op locatie bij de klant gedaan. De pijpenbundel en keerkasten kunnen dan eventueel parallel in onze verspanende werkplaats gebeuren.   

Staalconstructies

Naast onze verspanende activiteiten kunnen we u ook allerlei staalconstructies zoals steunbalken, trappen, portalen en leuningen  in staal en roestvrijstaal aanbieden. 

Veltec Nv wordt ook gevraagd om bepaalde stukken na te bouwen die niet meer te verkrijgen zijn bij hun leveranciers of waar de leveringstermijn enorm lang is. Meestal krijgen wij dan een tekening toegestuurd of soms gebeurt het dat wij moeten vertrekken vanuit een oud onderdeel en/of constructie ( al dan niet reeds beschadigd ).

In samenspraak met de klant en onze ingenieurs wordt er dan naar een oplossing gezocht.  

Galvaniseren en poederlakken

Indien gewenst kunnen we de staalconstructies laten galvaniseren en/of poederlakken.

Projecten in de kijker

Een van onze belangrijkste bedrijfsonderdelen is industriële dienstverlening. Onze klanten bevinden zich voornamelijk in de procesindustrie zoals raffinaderijen, chemische industrie, energiecentrales en andere energieproductie.

Kom werken bij Veltec

Het doel van Veltec is om een werkplek te zijn waar alle medewerkers gedijen en elkaar respecteren.
Wij geloven dat respect voor het individu, openheid en samenwerking voor ons de voorwaarde zijn om te slagen in het bereiken van onze doelen.

Kom werken bij Veltec

Het doel van Veltec is om een werkplek te zijn waar alle medewerkers gedijen en elkaar respecteren.
Wij geloven dat respect voor het individu, openheid en samenwerking voor ons de voorwaarde zijn om te slagen in het bereiken van onze doelen.