Onze activiteiten

Bolt-handling

Hoewel ze ontworpen zijn om niet te lekken, ligt de belangrijkste oorzaak van lekkages bij flensverbindingen. Flenzen lekken wegens een verkeerde montage en onnauwkeurige boutbelasting. Door de bouten gecontroleerd hydraulisch op moment te trekken of op de juiste trekspanning te brengen kunnen we er voor zorgen uw flenzen niet gaan lekken. Dit zorgt voor een betere systeemintegriteit en veiligheid, en voor een vermindering van de dure ongeplande stilstandtijd.

Onze opgeleide monteurs werken steeds met gekalibreerde tools en zijn allemaal gecertificeerd volgens IS-010 en/of EN-1591-4.   

Als Veltec NV beiden wij u zowel Torque tensioning als Bolt tensioning aan.
Wat is het verschil tussen beide technieken?

Aandraaien van bouten op moment

Bij Torque tensioning wordt de gewenste spanning in de bout bekomen door een bepaald aantal Nm op de moer over te brengen ( moerverdraaiing ). Dit gebeurd met een hydraulische torquesleutel. Bij het aandraaien van de moeren moeten wrijvingskrachten worden overwonnen waardoor een groot deel van de geleverde kracht verloren gaat in het overwinnen van de wrijvingskrachten. Hiermee wordt natuurlijk rekening gehouden tijdens de berekening van het juist aantal Nm dat nodig is om een lekvrije flensverbinding te bekomen.

Met onze ruime range aan torquesleutels kunnen wij een bereik overbruggen van 290 Nm tot 62358 Nm.

Aanspannen van bouten op trekkracht

Bij Bolt tensioning wordt de gewenste spanning in de bout bekomen door aan de bout te trekken doormiddel van een hydraulisch systeem. Doordat de bout rekt ontstaat er tussen de moer en de flens een speling. Door deze ruimte kan de moer handmatig door de flensmonteur worden aangedraaid. Wanneer de druk van het hydraulisch systeem wordt gehaald blijft er in de bout de gewenste spanning over.

Bij Bolt tensioning heeft men geen last van wrijvingskrachten.

Met onze ruime range aan Bolt tensioning tools kunnen wij een bereik overbruggen van 285 kN tot 2466 kN.

Indien door de klant gewenst kunnen wij steeds een ultrasone boutspanning meting uitvoeren die doormiddel van geluidsgolven de exacte verlenging van de bout meet. Op deze manier kan nagegaan worden of de bouten op de juiste spanning staan en/of ze na verloop van tijd nog steeds op deze spanning zullen staan. 

Het voordeel van dit systeem is dat het onderzoek kan gebeuren zonder dat je de installatie buitendienst hoeft te stellen.

Projecten in de kijker

Een van onze belangrijkste bedrijfsonderdelen is industriële dienstverlening. Onze klanten bevinden zich voornamelijk in de procesindustrie zoals raffinaderijen, chemische industrie, energiecentrales en andere energieproductie.

Kom werken bij Veltec

Het doel van Veltec is om een werkplek te zijn waar alle medewerkers gedijen en elkaar respecteren.
Wij geloven dat respect voor het individu, openheid en samenwerking voor ons de voorwaarde zijn om te slagen in het bereiken van onze doelen.

Kom werken bij Veltec

Het doel van Veltec is om een werkplek te zijn waar alle medewerkers gedijen en elkaar respecteren.
Wij geloven dat respect voor het individu, openheid en samenwerking voor ons de voorwaarde zijn om te slagen in het bereiken van onze doelen.