Onze activiteiten

Lekdichting

Bij Veltec kunt u vertrouwen op gerenommeerde technieken op het vlak van lekdetectie en lekdichting, gecombineerd met de competentie van onze ervaren teams.

Onze techniekers komen ter plaatsen altijd de lek opmeten. Vervolgens wordt er een ontwerp gemaakt ( inclusief de sterkteberekening ) en wordt de klem gefabriceerd. In overleg met de klant wordt dan het tijdstip voor het plaatsen van de klem besproken.

In het geval er reeds een lekkage aanwezig is kunnen wij 2 type van klemmen aanbieden:

Voorgevormde klemmen

Dit zijn klemmen met een voorgevormde rubberafdichting. Deze klemmen kunnen ingezet worden voor niet gevaarlijke producten zoals bv water.

Injecteerbare klemmen

Dit zijn klemmen met geïnjecteerde pasta.  Afhankelijk van het medium dat de lekkage veroorzaakt wordt er een passende resistente pasta geïnjecteerd in de berekende klem.

Dit zijn 2 type van tijdelijke oplossingen omdat de lekklem meestal tijdens een stilstand wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe leiding, nieuwe valve, enz. 

Onze lekdichtingsservice in een notendop:
 • Max. druk 220 bar
 • Max. temp 700 °C
 • Afdichtingsklemontwerp
 • Afdichtingsklemberekening
 • Afdichtingsklemfabricage
 • Afdichtingen op flenzen, pijpen, kleppen, pakkingbussen

Permanente herstelling van pijpleidingen

Onze techniekers komen bij u on site alle nodige diktemetingen doen. Op basis van de metingen wordt er in overleg met de klant beslist welke leidingen dringend dienen verstevigd te worden omdat de minimale dikte nodig om het systeem in werking te houden is overschreden.

Deze leidingen komen wij dan terug upgraden met Clock Spring.

Clock Spring is al meer dan 20 jaar voorloper in composietreparatie. Clock Spring wordt over de hele wereld gebruikt door alle grote olie- en gasbedrijven en verschaft een permanente reparatie-oplossing voor beschadigde en verroeste pijpen en/of tanks.

Dankzij uitgebreide materiaaltests zijn we gecertificeerd door diverse officiële instanties. Elke applicatie wordt zorgvuldig berekend zodat we onze klanten een specifiek gerichte oplossing kunnen aanbieden.

Onze reparaties zorgen ervoor dat de installatie weer voor 100% kan worden gebruikt. We kunnen reparaties uitvoeren zonder het productieproces te onderbreken. De materialen kunnen worden gebruikt op koolstofstaal, roestvrijstaal en glasvezel; zowel boven- als ondergronds.

Hot-taps

Een hot-tap is het maken van een extra aansluiting op een leiding, tank of installatie die onder druk staat zonder dat deze moet stil gelegd worden.

 • diameter max. 1524 mm
 • druk: max. 100 bar
 • temperatuur: max. 100 °C

Bevriezing

Om een leiding op een veilige en doeltreffende manier tijdelijk te kunnen pluggen bouwen wij een stikstofinstallatie rondom de leiding. Hierdoor wordt het medium in de leiding bevroren tot een ijsblok.
Deze activiteit is enkel toepasbaar op mediums die geen zout bevatten zoals bv water. 

Bevriezingsbereik: 
 • diameter: max. 762 mm
 • druk: max. 100 bar
 • temperatuur: max. 25 °C

Projecten in de kijker

Een van onze belangrijkste bedrijfsonderdelen is industriële dienstverlening. Onze klanten bevinden zich voornamelijk in de procesindustrie zoals raffinaderijen, chemische industrie, energiecentrales en andere energieproductie.

Kom werken bij Veltec

Het doel van Veltec is om een werkplek te zijn waar alle medewerkers gedijen en elkaar respecteren.
Wij geloven dat respect voor het individu, openheid en samenwerking voor ons de voorwaarde zijn om te slagen in het bereiken van onze doelen.

Kom werken bij Veltec

Het doel van Veltec is om een werkplek te zijn waar alle medewerkers gedijen en elkaar respecteren.
Wij geloven dat respect voor het individu, openheid en samenwerking voor ons de voorwaarde zijn om te slagen in het bereiken van onze doelen.