Onze activiteiten

On site machining

Als specialist in on site machining beschikt Veltec over eigen mobiele en modulaire machines waardoor wij zeer snel op de vraag van onze klanten inspelen wat bij grotere bedrijven tijd en geld bespaart. We hebben een zeer ruime range aan mobiele machines die aan de individuele omstandigheden kunnen aangepast worden. Frezen van pomp-motor fundaties, draaien van flenzen of RTJ’s, slijpen van droogtrommels, koud snijden van leidingen of boren en tappen van gaten zijn enkele van de door ons aangeboden activiteiten. Als extra voordeel kunnen we voor onze klanten op maat gemaakte machines bouwen,  CE-gecertificeerd, indien nodig.

Draaien

Flange facing wordt gebruikt voor verschillende toepassingen. Wij zorgen ervoor dat uw dichtingsvlak de juiste oppervlakteruwheid krijgt om een perfecte dichting te bekomen. Een andere toepassing is het draaien van RTJ-afdichtingen. Problemen met uw reductiekast? Wij kotteren alle gaten op maat en verbussen daar waar nodig. Veltec kan flenzen bewerken van meer dan 6 meter (236”) diameter met een extreem fijne vlakheidstolerantie (minder dan 0,25 mm).

Met onze high-precision laserapparatuur kunnen we het machinaal bewerkte flensoppervlak controleren op vlakheid en evenwijdigheid. Dit is bijvoorbeeld zeer nuttig voor toepassing bij windmolens.

Frezen

Door middel van lineair frezen zijn wij in staat al uw oppervlaktes vlak te frezen. Dit kan gaan van het vlakfrezen van pomp-motor fundaties of staalconstructies tot het machineren van grote vlakken op schepen.

Ook het machineren van baffleplates van warmtewisselaars ligt binnen onze mogelijkheden.

We hebben de apparatuur en de ervaring om oppervlakken te frezen met een lengte van maximaal 20 meter (60 ft) in één opstelling. Met onze laserapparatuur worden alle oppervlakte uitgemeten en onze machines uitgelijnd. Hierdoor kunnen gereviseerde of nieuwe gelaste constructies ter plaatsen worden bewerkt tot het gewenste resultaat wordt bereikt.

Doorhalen van leidingen

Met onze mobiele doorhaalmachines kunnen we buizen koud snijden tot een diameter van 1676 mm zonder vonken te produceren. 

Hebt u lasvoorbereidingen nodig? Geen probleem, tijdens het snijden kan tezelfdertijd de gewenste laskantvoorbereidingen aangebracht worden. 

We bieden V- of tulplaskantvoorbereidingstechnieken aan die voldoen aan uw persoonlijke behoefte.

Oplassen en afdraaien van assen en gaten (incl. verbussen)

Vaak raakt een scharnierpunt, lagerhuis of as beschadigd tijdens productie. Het in- en uitbouwen van onderdelen vraagt heel wat tijd. Om de stilstandtijd te beperken, kunnen we dit dmv onze mobiele machines op uw terrein repareren. Scharnierpunten van kranen, lagerhuizen van reductiekasten, assen worden eerst voorgedraaid.

Vervolgens kunnen we naar gelang de wens van onze klant het geheel oplassen en nadraaien op de gewenste diameter en tolerantie of we krimpen nieuwe in onze atelier gemaakt bussen in de gaten of rond de assen.

Boren en snijden van schroefdraad

Veltec NV beschikt over hydraulische unit die kan boren en schroefdraad snijden tot M120. Daarnaast beschikken wij over een zeer uitgebreide range aan industriële magneetboormachines.

Naast het boren en draadsnijden van nieuwe gaten kunnen wij ook schroefdraden herstellen.

Wanneer het opfrissen van de schroefdraad niet meer lukt met onze draadtrappen kunnen wij u aanbieden de gaten te vergroten, nieuwe schroefdraad te snijden en helicoils te plaatsen zodat we terug op de oorspronkelijke schroefdraad maat komen.

Slijpen

Beschadigingen en/of minimale ovaliteit kunnen ervoor zorgen dat bv droogtrommels in onbalans draaien waardoor de hele draagconstructie begint te trillen. Om dit probleem op te lossen monteren wij 1 of meerdere bandslijpmachines tegen het loopvlak van de ronddraaiende trommel. Op deze manier wordt het loopvlak weer mooi rond gezet.

Met onze HVS slijpmachine kunnen wij de oppervlakte bewerken van o.a. de ram van een hydraulische pers.

Machines op maat van klant

Voor specifieke problemen zoeken wij naar een gepaste oplossing op de markt.
Wanneer deze niet voorhanden is dan is Veltec NV in staat  machines te bouwen op maat van de klant die het probleem kunnen oplossen. 

Doordat we beschikken over een werkplaats met een uitgebreide range aan machines kunnen we al de onderdelen, nodig om bv een machine aan te passen of te bouwen, zelf fabriceren.

Dit alles zorgt ervoor dat we snel kunnen reageren op vragen en zo de nodige tijd om te bouwen tot een minimum kunnen beperken.
Een van de grootste machines die we zelf in eigen beheer hebben gebouwd was een machine voor het bewerken van windmolenflenzen.

Veltec NV was één van de eerste bedrijven die beschikte over een machine die in staat was flenzen te machineren van meer dan 5m. Door het goed doordacht concept van de machine waren vlakheidstoleranties van 0,25 mm geen probleem.
Inmiddels, 10 jaar later, hebben we al meer dan 100 grote flenzen gemachineerd. 

Ook eenmalige projecten schrikken ons niet af. Zo hebben wij voor een elektriciteitscentrale een machine ontworpen om pluggen weg te frezen in een toestel van de klant.

Eén van de moeilijkheden was dat de toegang tot de pluggen te beperkt was om een technieker + machine  op de plaats te krijgen. De toegang in de machine had een diameter van 300 mm en de plug zat op een afstand van 2000 mm van deze ingang.
We hebben dan een machine gebouwd die deze 2000 mm kon overbruggen en zich pneumatisch kon vastzetten in de machine van de klant. Vervolgens kon men dan via de camera die naast de frees was gebouwd de freeswerken visueel opvolgen. Dit laatste was een must omdat de technieker, die buiten de machine stond,  van op afstand de machine moest kunnen bedienen. 

Projecten in de kijker

Een van onze belangrijkste bedrijfsonderdelen is industriële dienstverlening. Onze klanten bevinden zich voornamelijk in de procesindustrie zoals raffinaderijen, chemische industrie, energiecentrales en andere energieproductie.

Kom werken bij Veltec

Het doel van Veltec is om een werkplek te zijn waar alle medewerkers gedijen en elkaar respecteren.
Wij geloven dat respect voor het individu, openheid en samenwerking voor ons de voorwaarde zijn om te slagen in het bereiken van onze doelen.

Kom werken bij Veltec

Het doel van Veltec is om een werkplek te zijn waar alle medewerkers gedijen en elkaar respecteren.
Wij geloven dat respect voor het individu, openheid en samenwerking voor ons de voorwaarde zijn om te slagen in het bereiken van onze doelen.